Migdal Texas , 140 - 160 cm

Migdal Texas , 140 - 160 cm

Misu Garden
-50%
100,00 RON 50,00 RON
Stoc epuizat

Durata de livrare: 2-3 zile lucratoare

Cod Produs: C421 Ai nevoie de ajutor? 0752521384
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
Copaci au 150 - 250 cm , 2 ani , cei care depasesc 160 cm vor fi scurtati la aprozimativ 1.5 m pentru a se putea transporta , deoarece trebuie oricum facuta taierea si formarea copacului dupa dorinta fiecaruia .

Migdalul Texas este un pom fructifer mediteranean, din familia Rosaceae, la fel ca si trandafirii. La origine, migdalul provine din Asia Mica. Dupa cum arata si denumirea stiintifica, migdalul se aseamana cu prunul, ca infatisare, inaltime, forma a fructelor, diferenta fiind ca la migdal este comestibil samburele. Texas este un soi american, cu fruct mic si randament de 49,8% miez.

Migdalul este o planta iubitoare de soare, rezistenta la seceta, datorita sistemului radicular dezvoltat pe orizontala iar umezeala prea multa il poate afecta, insa se poate iriga putin in perioada de formare a fructelor si la maturizarea samburilor. Este de preferat solul calcaros, bine drenat. De regula acolo unde cresc bine plantatii de vita de vie, poate creste si migdalul. Se recomanda plantarea la o distanta de 5 - 6 m intre pomi si 6 m intre randuri pentru ca migdalul are nevoie de lumina. 

Florile provin din muguri proliferi si sunt hermafrodite. Soiurile de migdal sunt in general autosterile, de aceea este obligatoriu sa se cultive in combinatie cu un soi polenizator. Un important aport il pot avea si albinele.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!