Laur englezesc 50-70 cm gard viu vesnic verde radacina libera

Laur englezesc 50-70 cm gard viu vesnic verde radacina libera

Misu Garden
-53%
30,00 RON 14,00 RON
Stoc epuizat

Durata de livrare: buc

Cod Produs: C716 Ai nevoie de ajutor? 0752521384
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere

Prunus laurocerasus novita

Laur englezesc sau dafin salbatic este o planta ideala pentru a forma gard viu cu frunzisul lucios, verde cald si flori albe de primavara. Este un arbust din familia Rosaceae, originar din Europa Sudica si Asia Mica. Este un arbust a carui inaltime poate ajunge la 4 - 6 m.

Vegeteaza bine pe soluri nispoase, lutoase, argiloase si calcaroase, dar prefera solurile fertile, aerisite, reavene si bine drenate. Pentru a obtine un gard viu bogat se planteza 3 buc la 1 m. Se poate planta pe un rand si pe 2 randuri. Se recomanda taierea varfurilor imediat dupa plantare. Nu este un arbust pretentios se poate planta la soare, semiumbra sau umbra totala.

Infloreste in Aprilie - Mai cu flori albe, mici, foarte parfumate. Fructele sunt de culoare negru - purpuriu, apar in lunile Iulie - August. Frunzele sunt lucioase, de culoare verde - intunecat.

Prunus laurocerasus novita este un arbust decorativ pentru garduri vii tunse sau libere, plantate ca exemplare solitare sau in grupuri. Se preteaza si pentru plantarea la container. Pentru formarea coroanei se poate tunde la sfarsitul iernii sau primavara devreme.

Unde să plantez laurul englezesc?

Poate fi plantat în solul general de grădină, la o distanță de 50 centimetri între plante. Evităm solurile umede, argiloase. Dacă solul este argilos, se poate amesteca cu nisip, pentru ca zona rădăcinii să fie mai oxigenată. La plantare adăugăm substrat de înaltă calitate în groapa de plantare, ceea ce va promova dezvoltarea rădăcinilor. La plantare putem folosi și nutrienți pentru garduri vii, care ajută la dezvoltarea frunzișului luxuriant și creșterea rapidă.

În cât timp voi avea un gard viu dens și compact, din laur englezesc?

Un gard viu dens, ramificat, compact se poate obține în 3-5 ani. Acesta depinde în primul rând de mărimea laurului englezesc la momentul plantării. Un laur englezec de 20-30 cm poate să crească într-un ciclu de vegetație chiar și 50 cm, o plantă mai dezvoltată la momentul plantării (50-60 cm) poate să crească în aceași perioadă chiar și 80-100 cm. Dacă plantezi laur englezesc de câțiva ani, care au 80-100 cm, atunci poți avea chiar și în 2 ani un gard viu compact de înălțimea gardului.

Întreținerea laurului englezesc

Tunderea laurului englezesc Novita se face pentru a obține forma dorită. Înălțimea și lățimea dorită a gardului viu se poate regla prin tunderi regulate. Perioada optimă pentru tundere este atunci când lăstarii noi sunt deja bine dezvoltați, nu tunde în faza incipientă a creșterii acestor lăstari, așteaptă să se dezvolte. Tunderea se face dupămasa târziu, ca razele soarelui să nu ardă planta proaspăt tunsă. Pentru îngrășămintele pe bază de azot, administrate primăvara, planta va fi recunoscătoare și nu în ultimul rând va deveni mai viguroasă, mai sănătoasă, astfel va fi mai rezistentă la boli și la atacurile dăunătorilor. Cu tunderea în timpul înfolirii sau înainte de înflorire putem preveni coacerea fructelor, deoarece acestea sunt ortăvitoare.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!