Fasole Ferrari
Păstăile sunt deosebit de fine și au o culoare verde strălucitoare. Au doar 11 - 13 cm lungime și cu un diametru de 7 - 8 mm, sunt de cea mai bună calitate cerută de cumpărătorii în vrac pentru restaurantele de congelare și gastronomie. Pastaile sunt deosebit de rotunde, fragede, gustoase si fara sfori. Baza păstaie este concentrată în treimea superioară. Plantele sunt stabile și vitale. Se obțin recolte mari și sigure datorită rezistenței la virusul mozaicului fasolei, pete de arsuri și pete de grăsime.
Locul de
semănat
În aer liber Timp
de însămânțare L Mai - L Iulie
Recolta
Iulie - Octombrie
Potrivire
Mănâncă imediat, îngheță, păstrează
Îngrijire
Semănatul se face în rânduri de 40 - 50 cm, la fiecare 6 - 8 cm, 1 bob sau în sămânță ciorchine (la fiecare 40 cm 5 - 7 boabe). Adâncimea de însămânțare aproximativ 2 - 3 cm (germeni întunecați). Fasolea are nevoie de pământ de grădină bogat în humus, bine drenat și de o locație însorită, protejată de vânt. Nu lăsați niciodată semințele să se usuce complet, mențineți-le constant umede.
Când este
recoltat tânăr, „Ferrari” nu trebuie tăiat în bucăți și este potrivit ca garnitură de legume, dar poate fi folosit și în supe și salate.
Sfat
Fasolea fină este excelentă când este gătită cu puțină „mușcătură”. Savuroasa sau o nota usoara de usturoi scot aroma si mai bine. Se consuma doar fiert.