Dudele dudului roșu (Morus rubra) nu sunt întotdeauna roșii când sunt pe deplin coapte, dar și de culoare violet închis și au un gust suculent-dulce. Gustarea direct din pom în mai și iunie nu trece neobservată: sucul de fructe colorează intens degetele, dar se spală foarte ușor.
Dudul roșu este originar din Canada și America de Nord și este cunoscut și sub denumirea de „Dul american”. Deloc surprinzător este foarte rezistent (-20°C) și absolut potrivit pentru grădină. Numele Red Mulberry se referă la culoarea fructelor sale asemănătoare murelor. Când sunt complet coapte, totuși, acestea nu sunt purpurie, ci roșu închis și cu greu pot fi distinse de dudele negre. Gustul este, de asemenea, identic. Pe de altă parte, coroanele dudului roșu sunt mai largi și mai înalte decât cele ale dudului negru, iar frunzele lor multiforme, aspre sunt mai mari. Ceea ce este din nou la fel sunt aceleași flori gălbui, autofertile, asemănătoare salciei, în mai și iunie și recolta, care se întinde pe mai multe săptămâni în iulie și august (pentru informații suplimentare vezi Black Mulberry).
Calitate: fructe gustoase din cultura proprie; timp lung de recoltare; frunze atractive; robust și ușor de întreținut; rezistent când este plantat în grădină; usor de iarna ca planta container
Utilizare : plantat in gradina; in ghivece din martie/aprilie pana in octombrie/noiembrie afara pe balcon, terasa si in gradina – iarna in interior; tot anul într-o seră neîncălzită